AK Parti Aydın Gençlik Kolları İl Başkanlığı 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için Aydın Kent Meydanına yaklaşık 3 bin adet kitap ayracı astı. Atatürk’ün resminin ve sözlerinin bulunduğu ayraçlara vatandaşların ilgisi yoğun olurken kimisi de şaşkınlığını gizleyemedi.
10 Kasım Atatürk’ü Anma gününde Ak Parti Aydın Gençlik Kolları farklı bir etkinlik düzenledi. Partililer, Ata’nın resminin ve sözlerinin bulunduğu yaklaşık 3 bin kitap ayracını Aydın Kent Meydanına gerdikleri iplere bağladılar. Dileyenlerin ücretsiz olarak alabilecekleri ayraçlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Sabah saatlerinde karşılaştıkları manzarayı görüp mutlu olan da oldu, etkinliği AK Parti’nin düzenlediğini öğrenip şaşıran da oldu.
Anma etkinliği için konuşan AK Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. Elbette Mustafa Kemal başarılı bir komutan ve lider olarak gerek Türk Milletinin milli benliğinde gerekse dünya tarihinde saygın bir yere sahiptir. Bizler bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini, atalarımızdan aldığımız güç ile daha ileriye taşımak, daha güçlü bir ülke haline getirmek için mücadelemizi sürdürmekteyiz.
Gazi Mustafa Kemal'in 1919'da yılında başlattığı ve 1923'te cumhuriyetin ilanı ile en güçlü adımı attığı mücadelesi de milletimizi vatansız bırakmaması mücadelesiydi. Bizler ise bunun son örneğini 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ darbe girişiminde yaşamış bulunmaktayız. Milletimiz büyük bir azim göstererek sergilemiş olduğu direniş ile bir kez daha tarih yazmış ve hainlere karşı en ağır karşılığı vermiştir.
Son 15 yıldır Yeni Türkiye vizyonu ile hayata geçirdiğimiz ve devam edeceğimiz 2023 için hedeflerimize başarı ile adım adım yürümekteyiz. Günümüz şartları içerisinde ise atalarımızdan kalan mirası korumak ve devam ettirmek için gerekli çabayı ülke çapında ve dünya çapında geliştirdiğimiz politikalar ile hükümet olarak devam ettirmeye çalışıyor ve gerekli çabayı milletimizin büyük destekleri ile gösteriyoruz. Bizler biliyoruz ki sağlam bir milli irade de ihanete yer yoktur” diye konuştu.
Haber: Güllü Suh