Efeler Kaymakamlığı’nda Kadına Yönelik Şiddet ve Aydın İl Eylem Planı Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlık etti. Valiliğin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığındaki toplantıya İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnal, kaymakamlar, daire müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, çocukların şiddetten uzak tutulması gerektiğini vurguladı. Sözlerine devam eden Seyfi Bozçelik, “Şiddet olgusu aslında öğrenilen bir süreç. İnsanlara ne kadar çok şiddeti gösterirseniz, ne kadar çok şiddetten bahsederseniz, ne kadar çok insanları şiddet ortamında bulundurursanız o kadar çok şiddeti öğretmiş oluyorsunuz. Bu nedenle çocuklarımızın korunması ve gelecekte şiddeti tatmamış insanlar olması adına mutlaka çocuklarımızı şiddetten uzak tutmalıyız. Ama maalesef dijital dünya ve sanal ortamlar bunun için sorun teşkil ediyor. Çocuklarımızın zihninde başarıyı şiddetle eş değer hale getirmek, yarının çocuklarının toplumunda şiddetin ne kadar doğal bir hal aldığını görmemize sebep olacaktır. Gündemimizde kadına yönelik şiddet. Tabi ki öncelikli olarak bu konun çözümü için çaba sarf ediyoruz ama şiddet olgusu sadece belli kurumların üzerinde bulundurmanın çok doğru olmadığı bir vaka. Bugün burada bulunmamızın sebebi de bu. Tüm kurumlarımızın, kamu kurumlarımızın, STK’ların, basının bu konuyla ilgili duyarlılık göstermesi ve bunu engellemek için çalışma yürütmesine ihtiyaç hissediliyor.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”


Koordinasyon izleme ve değerlendirme kurulu toplantısı sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı ve Kadın Hizmetleri Bilim Sorumlusu Nurdan Kamalı, şiddet mağduru kadınlara hizmet sunan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) hakkında bilgi verdi. Nurdan Kamalı, “ŞÖNİM şiddet mağdurlarının korunması, ihtiyaçları ve rehberlik hizmetleri kapsamında hizmet vermektedir. ŞÖNİM tarafından 2 bin 836 kadına rehberlik hizmeti sağlandı ve 903 kadının ŞÖNİM’e bireysel olarak müracaat ederek hizmetten faydalandı. Ayrıca bu yıl ŞÖNİM 3 bin 739 kişiye hizmet verdi, Bakanlığa bağlı konuk evlerinden 216 kadın ve 153 çocuğun, belediyelere bağlı konuk evlerinden ise 405 kadın ve 188 çocuk hizmet aldı.” dedi. Konuşmasına devam eden Kamalı, “Kadınların kendi başvuruları ya da ihbar üzerine takipçisi olduğumuz şiddet olaylarına müdahale ediyoruz. Ayrıca 4 ana maddeden oluşan bir il eylem planımız var. Bu eylem planında bulunan maddelerin hayata geçmesi için tüm ilçe belediyelerinden de destek bekliyoruz.” dedi.

Haber: Fatih Baştürk Dal