Aydın’da eğitim kalitesini artırmak ve daha donanımlı mühendisler yetişmesini sağlamak amacıyla devlet desteğiyle kurulan Aydın Yüksek Teknoloji Koleji, açılış için gün sayıyor. Düzenlenen tanıtım toplantısında, basın mensupları ile bir araya gelen kolej yöneticileri okulu tanıtarak detaylı bilgi verdi. Devlet desteğiyle açılan kolejde, öğrencilerden eğitim öğretim gördüğü süre boyunca hiçbir şekilde eğitim öğretim ücreti alınmayacak. Endüstriyel Otomasyon ve Yenilebilir Enerji Sistemleri olmak üzere iki bölümden oluşan kolej, aynı zamanda öğrencilerine istihdam garantisi de sunuyor.  

Öğrenciler Ücret Ödemeyecekler

Kolejin lansmanında konuşan Aydın Yüksek Teknoloji Koleji Kurucu Müdürü Mahir Şahinarslan, eğitim kadrosu hakkında da bilgi verdi. Kolejin, devlet destekli açıldığına dikkat çeken Şahinarslan; “Okulda eğitim görecek olan öğrencilerin eğitim öğretim giderleri Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine tahsis edilen bütçe üzerinden karşılanmaktadır. Sadece yemek, kıyafet ve kırtasiye gibi ücretini karşılayacak olan veliler, öğrencileri için açıklanmış olan giderler dışında hiçbir eğitim öğretim ücreti ödemeyeceklerdir” dedi. 

Günümüz Türkiye’sinde mesleki eğitimin öneminin gittikçe arttığını kaydeden Şahinarslan, “2020 Ocak ayında Bursa’da temelleri atılan tesislerden 4 bin kişiye istihdam sağlayacak olan yerli otomobil projesi bu bağlamda önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bununla birlikte yılda 175 bin araç üretme kapasitesine sahip tesislerde yer alabilmek hiç şüphesiz tüm gençlerimizin hayalini oluşturmaktadır. Bu bağlamda teknoloji, bilim ve sanayi konusunda atılacak olan adımlar da önem taşımaktadır. Aydın Yüksek Teknoloji Koleji olarak temek hedefimiz ülkesine ve milletine faydalı, yetenekli, çalışkan ve tüketen değil üreten nesiller yetiştirebilmektir. Böylelikle ülkemiz açısından dışa bağımlı olmaktan kurtulan ve güçlü Türkiye hedefi ile yol alan Yeni Türkiye’nin bir parçası olabilmeyi hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Üniversiteye Girişlerde de Avantaj Sağlayacak

Kişiye özgü eğitim modelleri ile programlar geliştirdiklerinin altını çizen Şahinarslan; “Kişiye özgü öğretim modelleri ile ulusal sınavlarda kişiye özgü öğrenci odaklı hazırlık programları geliştirirken bir yandan da eğitimde fırsat eşitliliğini dikkatle gözetiyoruz. Öğrencilerimiz mühendislik bölümlerinde kendi alanları ile ilgili mühendislik alanlarında MTOK kontenjanından yararlanmakta ve üniversite sınavlarında avantajlı hale gelmektedir. MTOK kontenjanlarından teknoloji fakülteleri mühendislik bölümlerine puan avantajı ile yerleşebildikleri gibi 4 yıllık fakülteleri de tercih etmeleri halinde diğer tüm lise öğrencileri gibi eşit koşullarda yer almaktadır. Ayrıca öğrencilerimize hem yurtiçi hem de yurtdışı staj fırsatları sunarak kendilerini geliştirmelerine ve hem mesleki teknik hem de teorik açıdan tam donanımlı şekilde mezun olarak ulusal ve uluslararası anlamda küresel şartlara hazır hale gelmelerine imkan sağlıyoruz. Ayrıca tüm bunların yanında da öğrencilerimiz için çeşitli spor faaliyetleri ile kültürel ve sanat aktiviteler de yer alacaktır. Kapalı spor ve yüzme salonu, açık spor alanları sözü edilen imkanlardan sadece bir kaçı olup, öğrencilerimizin sporun yanında kültürel ve sanatsak gelişimleri de aynı hassasiyetle desteklenecektir” dedi.

Haber: Uğur Eser