Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi ve Ekrem Çifci İlkokulu işbirliğiyle havacılık şenliği düzenlendi. Minikler, havacılık eğitimlerinin yanı sıra gösterilerle de unutulmaz bir gün geçirdiler.

Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi, Efeler Ekrem Çiftçi İlkokulu’ndaki öğrencilere paraşüt ve havacılık eğitimi verdi. Kurumun ‘Genç Kanatlar’ adı ile bilinen eğitmenleri ile çocuklar çeşitli etkinliklerle eğlenceli anlar yaşadı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, miniklere uçuş eğitimleri verilerek, model uçak ve paraşüt gösterileri yapıldı.

“Çocuklarımızın daha fazla yer almasını istiyoruz”


Çocuklara yamaç paraşütü ile uçakların nasıl kullanıldığına dair eğitimlerin verildiğini ifade eden Türk Hava Kurumu Aydın Şube Başkanı Dinçer Saldırış “Çocuklara havacılığı sevdirmek için yaptığımız bir etkinlik. Model uçak, yelken kanat ve planör eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza güzel alışkanlıklar kazansın istiyoruz. Çocuklarımızın daha fazla havacılıkta yer almasını istiyoruz. Elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Sportif havacılılıkla ilgili etkinliklerimiz devam edecek. Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi Türkiye’deki en etkin şube. Genç Kanatlar ekibimiz gerçekten çok aktif ve nitelikli kişilerin olması bizim için çok önemli. Amacımız nitelikli kişiler yetiştirmek. Desteklerinden dolayı Okul Müdürümüz Mehmet Öztürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.


“Öğrencilerimize inanıyorum”


2018-2019 eğitim- öğretim yılı 1. dönemi'nde THK ile işbirliği yaparak, öğrencilere havacılığı tanıtmak ve sevdirmek amacı ile etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Okul Müdürü Mehmet Öztürk; THK 'nin açmış olduğu havacılık seminerine katılarak sertifika alan öğrencilerimiz, Şaban Özdemir ve Kudret Erdoğan yapılan faaliyetlerimize katkı sunmuşlardır. Kendilerine teşekkür ederim. Öğrencilerimizin yüksek teknolojiye sahip hava araçları, hava savunma sistemleri geliştireceklerine inanıyorum. Ülkemize hizmetleri olacağını biliyorum. THK başkanımıza katkı sunan pilotlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür eder, öğrencilerimize havacılık faaliyetlerinde başarılar dilerim” dedi.


“Yarışmalar düzenledik”


‘Okulumla sosyalleşiyorum’ projesi kapsamında etkinliklerini düzenlendiklerini ifade eden Sınıf Öğretmeni Şaban Özdemir ise; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü hedef alarak THK Aydın şubesi ile iletişime geçtik. Önce okulumuzda model uçak yapımı ve yarışmalar düzenledik. Şubat tatilinde Kudret Erdoğan öğretmenim ile birlikte Eskişehir İnönü'de kursa katıldık. Eskişehir ve Ankara'dan THK yetkililerini okulumuza davet ettik. Yamaç paraşütü kursu açılmasına öncülük ederek, ilimizde kurs düzenledik. 23 Nisan’da İzmir Selçuk'ta düzenlenen etkinliklere okulumuz adına bir öğrenci ve iki veli ile katıldık. Öğrencilerimizin geniş katılımını sağlamak amacıyla THK Aydın şubesi ile okulumuzda bir etkinlik yapmayı düşündük ve öğrencilerimiz katılım sağlayarak keyifle izlediler. Emek harcayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.



THK Aydın Şube Başkanı Dinçer Saldırış, etkinliğe olan katkılarından dolayı Ekrem Çifçi İlkokulu Müdürü Mehmet Öztürk’e teşekkür belgesi verirken, havacılık kursuna katılan okul öğretmenlerinden Şaban Özdemir ve Kudret Erdoğan’a da sertifikaları takdim etti.

Haber: Uğur Eser






Editör: TE Bilişim